Blanc 2016

VARIETATS

100% Garnatxa blanca

Caterra Blanc

Analítica
Ampolla: 75 cl.
Grau alcohòlic: 13,5%
Acidesa total: 5.7 g/l tartàric
Acidesa volàtil: 0.18
Sulfurosos totals: 28
Sulfurosos lliures: 45
Sucre reductors: 1.2

CARACTERÍSTIQUES

Etiqueta
La textura d'un tronc de cep recorda la de la terra, la terra que exigeix esforç i treball constant, aquest és el nostre llegat. En aquesta ampolla, una petita part de la nostra història.

Regió
Vi procedent de La Pobla de Massaluca i municipi, amb Denominació d'Origen Terra Alta. Amb una rica i llarga tradició vitivinícola, La Pobla de Massaluca té una extensió de 43,2 km2 i situada a més de 350 metres per sobre del nivell del mar, viu amb intensitat els vents del Garbí i el Cerç, fent d'aquesta zona un enclavament natural per al cultiu de la vinya. Amb un clima mediterrani i escassa pluviometria, La Pobla de Massaluca compta amb un entorn de gran espectacularitat natural i històrica.

Origen
El raïm prové de terrasses tallades a mà fa molts segles i que avui decoren els turons ondulants de la regió, situades a altures superiors als 350 metres sobre el nivell del mar. Terra profunda, poc permeable i una excel·lent exposició solar, permet una excel·lent qualitat del raïm, base imprescindible per a vins de qualitat, amb atributs inimitables i únics.

Vinya/Verema
Un vi jove que conté el millor de les vinyes de la cooperativa, curiosament seleccionades i recollides a través d'una verema primerenca. Una recol·lecció de la Garnatxa, conreada, com totes les varietats, amb cura en terres mimades pel mediterrani.

Producció màxima
6.500 Kg/Ha

Superfície
125 Ha

NOTA DE TAST

De color groc intens amb reflexos palla, al nas ens topem amb un vi jove, blanc, afruitat de bona intensitat i persistència amb perfums anisats, mentre que els matisos ens recorda fruita blanca madura amb lleus notes cítriques. En boca és untuós i envoltant, concentrat i llarg, amb un final de bon recorregut i lleument amarg.

Temperatura de Servei
Sevir a 14º C

Maridatge
Clàssic: 'Opera' amb llamàntol, musclos i gambes. Terroir: alcarria ratatouille. Ètnic: txangurro.